Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Információk

Események

 

Bortörténeti állandó kiállítás
A szőlőtermesztés és a borkészítés a kora középkortól fontos szerepet töltött be Miskolc gazdasági életében és a pincék a polgári életforma kihagyhatatlan színtereivé is váltak. A város a Bükki Borvidékhez tartozik, de szoros kapcsolatok kötik és kötötték az Egri és a Tokaji Borvidékhez is. Az avasi borkultúrát és a bor készítés hagyományait a pincében kialakított kiállítás mutatja be régi és új tárgyak segítségével. A tematika része a fröccs népszerűsítése is.

 

Pálinkatörténeti állandó kiállítás
A pálinka hungarikum és a bor mellett a magyar italkultúra egyik legfontosabb része. 2010. őszétől lehetőség nyílik szabályozott keretek között, az otthoni pálinkafőzésre, ezért is egyre nagyobb az érdeklődés a pálinka iránt. A Magyarországon termelt nemes gyümölcsök mellett több vadon termett növény terméséből, illetve szőlőtörkölyből is kiváló párlat készül melyek zamata egyedülálló az egész világon. A pálinka készítés múltját és jelenét bemutató kiállítás ennek a nemes italnak a megismerését segíti.

Partnereink